Startpagina > AquaDesk > Foutmeldingen > Foutmeldingen Aquo-kit

Foutmeldingen Aquo-kit

Veel gestelde vragen Aquo-kit

http://www.ihw.nl/pagina-nlm/veelgestelde-vragen-over-aquo-kit.html

Referral name is empty for Sellaphora seminulum. The measurement value will not be imported.

De biotaxon naam in het voorbeeld is een ongeldige (historische) TWN-naam die is gesplitst in een aantal begrippen. Het ongesplitste historische deel dient te worden voorzien van een blokhaak met het cijfer 1, dus Sellaphora seminulum [1] om aan TWN te voldoen.
Dergelijke namen zouden omgecodeerd dienen te worden in het bronsysteem.

Grootheid.code '******' is null or could not be found in 'parameter'.

Aquo-kit kent deze grootheid niet.
In het geval van bijvoorbeeld ‘VERDLG’ is het een grootheid die geen relevantie en betekenis heeft voor de Aquo-kit maar historisch is gebruikt en niet in een Aquo-equivalent kon worden omgezet maar wel tijdelijk is overgenomen in de geconverteerde data om geen informatie kwijt te raken.
Het kan dus zijn dat Aquo een dergelijke parameter al wel kent of dat deze in aanvraag is in verband met historische data conversies, maar deze geen onderdeel van Aquo-kit is.

Parameter.code '' is null.

Deze melding geeft aan dat er een lege parameter code is aangetroffen bij een parameter die geen biotaxon conform TWN is. Dit zou in principe niet moeten kunnen indien vanuit AquaDesk data zijn gegenereerd. (In AquaDesk Accept 2017.1.2 kwam dit als fout wel voor.)

Compartiment.code 'OO' is null or could not be found in 'typecompartiment'.

In dit specifieke geval dat het compartiment ‘OO’ niet bekend is in Aquo-kit ligt de oorzaak in het feit dat historisch deze compartiment code is gebruikt voor Oppervlaktewater + Oever. Het is dus een historisch ‘dataprobleem’ dat alleen kan worden opgelost door een wijziging van het compartiment ‘OO’ waarbij wijziging naar ‘OW’ voor de hand ligt.
Alternatief is om het compartiment onderdeel van Aquo te laten worden en tevens Aquo-kit te leren hoe er mee om te gaan.